Thermaltake Jing processzorhűtő


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-08-31 13:40:33 | Rovat: HardverJing - trükkös színek - kicsinek látszik, pedig nagy:


A Thermaltake Jing egy nagyon trükkös processzorhűtő, hiszen első ránézésre kis átlagosnak tűnik. Sőt, a már-már lágy zöld és fehér kombinációjával színezett cooler egészen barátságos termék benyomását kelti - holott a látszat csal. A Jing brutálisan erős, gigantikusan nagy és pokoli sok levegőt képes megforgatni:
Thermaltake Jing - hőcsövek, ventilátorok, bordák:


A videó után túl sok bemutatni valónk nem maradt, de azért fussunk végig a Jing főbb paraméterein és képességein. A bordázat 131 x 123 x 162 mm-t teszt ki, összesen 41db 0,5mm-es lamellával. Hővezetésről öt darab, egyenként 6mm vastag nikkelezett réz hőcső gondoskodik, a lap természetesen szintén rézből készül. Eddig az átlag (már ha az öt hőcső és az óriási méret annak számít) jöjjön egy kis extra. Manapság nem feltétlen elfogadott, hogy egy processzorhűtő két coolerrel rendelkezzen, a gyártók többre tartják a csendet, mint a hűtési képességeket.


Thermaltake Jing processzorhűtő


A Thermaltake ezúttal másként gondolkodott és két darab, 120mm-es ventilátort szerelt a Jing két oldalára. Az egyik húzza, a másik pedig tolja a levegő, maximum 42CFM mennyiségben. Mindkét ventilátor kapott egy-egy fordualtszám szabályzót, így a felhasználó szabad vezérelheti a légkavarókat 800 és 1300 RPM között. (A coolerek amúgy a TT VR fan szériájából származnak, működési zajuk pedig a lehető legalacsonyabb. 800-as fordulat mellett a Jing - a Thermaltake szeint - mindössze 16 dBA zajt kelt.) Nem esett még szó a kompatibilitásról. Nos, a Thermaltake Jing mindenhez használható, Intel oldalon LGA775, 1156 és 1366, AMD szinten pedig AM2, AM2+ és AM3 támogatással.


Thermaltake Jing processzorhűtő

Thermaltake Jing processzorhűtő - méretek


A Multi felfogatónak köszönhetően a szerelés egészen egyszerű és hogy senkiben sem maradjon kétség a Jing képességeit illetően, a gyártó 200W-ban határozta meg a hűtési kapacitást. Ez a gyakorlatban annyit teszt, hogy a Jing képes akár egy 4GHz-re húzott Core i7 processzort is hűvösen tartani. Az újdonság ajánlott ára 60 dollár, hazai megjelenése azonban még kérdéses.Thermaltake Jing processzorhűtő – galéria:

Thermaltake Jing processzorhűtő Thermaltake Jing processzorhűtő Thermaltake Jing processzorhűtő Thermaltake Jing processzorhűtő Thermaltake Jing processzorhűtő Thermaltake Jing processzorhűtő Thermaltake Jing processzorhűtő Thermaltake Jing processzorhűtő Thermaltake Jing processzorhűtő Thermaltake Jing processzorhűtő


A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: Thermaltake CL-P0539D ISGC 300 4in1 CPU hűtő >> 11.230 Ft


Bluechip: Thermaltake CL-P0538D ISGC 200 4in1 >> 9.815 Ft


Foramax: Scythe Mugen2 Rev.B (Intel 1366-s CPU-ra is) >> 13.500 Ft
Címkék:  Thermaltake, Jung, processzorhűtő, CPU cooler, hűtés, i7, i5, amd


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva