Asus Rampage III - Gene és Formula alaplapok


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-08-31 10:22:10 | Rovat: HardverAsus ROG Rampage III - Extreme, Formula és Gene:


Még a nyár elején teszteltük az Asus Rampage III Extreme alaplapját, ami most két testvért kapott, a Formula és Gene modellekkel. A Formula megoldás teljes méretű ATX, míg a Gene micro ATX, tehát a friss vasak két teljesen különböző célcsoportnak készültek.


Asus ROG Rampage III - Gene, Formula és Extreme

Asus ROG Rampage III - Gene, Formula és Extreme


Mielőtt azonban a különbségeket vizsgálnánk, nézzük meg mi közös az újdonságokban. Első és legfontosabb, hogy Intel X58 lapkával szerelt termékekről van szó, ennek megfelelő Intel LGA1366 támogatással. Processzorból bármit használhatunk ami ebbe a foglalatba illeszkedik, még a kis méretű Gene is támogatja a Core i7 980X-et. Szintén közös a déli híd (ICH10R), valamint az USB 3.0 és ROG Connect jelenléte. Újdonság a Rampage III Extreme-hez képest, hogy ezeken a lapokon már X-Fi2 SupremeFX hangkártya kapott helyet.


Asus ROG Rampage III - Gene, Formula

Asus Rampage III Gene és Formula - X-Fi2 SupremeFX hangkártyával és 1366 foglalattalAsus Rampage III Gene és Formula - két méret, két koncepció:


Alapvetően két célcsoportot céloz a gyártó: a Formula a high-end gamerekenek, míg a Gene az ínyenceknek készült. Tulajdonképpen a két alaplap nagyon hasonló tuning lehetőségeket nyújt, persze a maga módján. A Formula nagyobb méretéből adódóan jobb hűtéssel és több kondenzátorral rendelkezik, így a potenciál is több benne. Gene testvére ezzel szemben microATX méretével hódíthat, hiszen nem mindennapi, hogy egy X58-as deszka ennyire kicsi legyen.


Asus ROG Rampage III Formula

Asus Rampage III Formula - vörös és fekete színekkel


Érdekességekből nincs hiány, ezek sorát a lapok színösszeállítása nyitja. A Rampage III Extreme-nél bevezett vörös-fekete összeállítás dominál itt is, némi ezüsttel megspékelve. Az említett hangkártyán kívül a Gene meglepetésre 6 memóriafoglalattal és két PCI-E 16X konnektorral bír. A Formula változat érdemi előnye a jobb hűtésen kívül plusz egy PCI-E csatlakozóban ölt testet. SATA, USB és egyéb kiegészítők terén újdonságaink ikertestvérek, így a méret lehet igazán döntő szempont a ROG Rampage III Gene és Formula vásárlása esetén..Asus Rampege III - Gene és Formula - galéria:

Asus Rampege III Gene Asus Rampege III Gene Asus Rampege III Gene - adatlap Asus Rampege III Gene - hátlap Asus Rampege III Gene - hangkártya Asus Rampege III Gene - instant ki/be kapcsoló Asus Rampege III Formula Asus Rampege III Formula Asus Rampege III Formula - CPU foglalat Asus Rampege III Formula - USB 3.0


A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: ASUS P6T7 WS SuperComputer alaplap >> 127.600 Ft


Bluechip: Gigabyte GA-X58A-UD9 LGA1366 OC alaplap >> 141.490 Ft


Foramax: Asus P6T Deluxe V2 LGA1366 X58 alaplap >> 71.170 Ft
Címkék:  Asus, Rampage III, Gene, Formula, Extreme, X58, i7, 1366


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva